top of page
channels4_profile.jpg

   ЛЮТИЙ - 2023   

2

 Привільненський ЦПРПП: цікаві ідеї для вашого втілення!

28.02.2023. Онлайн-практикум «Тригери інтерактивного навчання… або ресурси, які викличуть цікавість ваших учнів» під грифом 100% відбувся.

 Очікування і організаторів, і учасників справдились. Було цікавою корисною сучасно! Педагоги, які хочуть бути на одній хвилі з дітьми покоління Альфа і дивувати їх, бажають вносити різноманітність до уроків, включати нові форми роботи в організацію освітньої діяльності, збагатились ідеями створення та використання власних анімованих GIF, 3D-кубів, ефектів поп-арту, персоналізованих нейроісторій, асоціативних карток … і ще багато чого за допомогою ШІ.

 Дякуємо педагогам закладів освіти Бокіймівської, Варковицької, Привільненської, Семидубської ТГ та інших громад Дубенщини за бажання професійно вдосконалюватись разом із Привільненський ЦПРПП, колегам із Хмельницька та Вараського центру професійного розвитку педагогічних працівників - за довіру, усім учасникам – за високу оцінку, схвальні відгуки та теплі слова.

 На жаль, війна стала частиною нашого життя. Рік часу в стані стресу, страху, тривоги. Порушені звичні нормальні умови життя і діяльності. Тому тема психологічного захисту у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій і надання першої психологічної допомоги не втрачає актуальності.

 21 та 23 лютого центром організовано чергові зустрічі з циклу «ТУРБУЄМОСЬ ПРО СЕБЕ Й УСІХ, ХТО ПОРУЧ».

 Порцію необхідної, корисної інформації з теми першої психологічної допомоги зацікавлені педагоги закладів освіти Бокіймівської, Варковицької, Привільненської, Семидубської ТГ  отримали від Валентини ЯРОВОЇ, психолога відділу персоналу, соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення Центру зв’язку та управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій Центр зв'язку та управління ДСНС України. Зокрема, про:

  • принципи дії при надані першої психологічної допомоги;

  • ефективну комунікацію: що потрібно і що НЕ потрібно говорити під час першої психологічної допомоги;

  • позитивні стратегії допінгу для відновлення відчуття контролю;

  • ефективні техніки стабілізації психикі та емоційного стану.

  • Розглянули модель подолання стресу та невизначеності BASIC Ph.

 Щира вдячність спікеру за професіоналізм, корисні поради та надані методичні матеріали.

Важливо, щоб кожен робив свою роботу – сумлінно, відповідально. Не нив, не скиглив, не сіяв зневіру, а тримав стрій!

І ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти + Привільненський ЦПРПП: робимо спільну справу! Змінюємо освіту якісно!

 Педагоги закладів загальної середньої освіти громад-партнерів Варковицької, Привільненської, Семидубської ТГ  із високим рівнем мотивації до професійного розвитку, здатних здійснювати моніторинг власної педагогічної діяльності та визначати індивідуальні професійні протреби, долучились до вебінару «Сучасний урок: технології і методики проведення та самоаналізу».

 22.02.2023 у рамках співпраці РОІППО та Привільненського ЦПРПП Надія Мельник, доцент кафедри суспільно-гуманітарної освіти інституту, розкрила особливості сучасного уроку як основної форми компетентнісного навчання. Акцентувала увагу педагогів на компетентнісному, організаційному, інклюзивному, діяльнісному та інших важливих аспектах сучасного уроку.

 Сердечна вдячність спікеру за професіоналізм, актуальну та корисну, змістовну інформацію, надані методичні матеріали.

 Тримаємо освітянський стрій!

 Привільненський ЦПРПП - формат 4К: креативність, критичне мислення, комунікація та командна праця

 ІІ сезон курсу «Креативність для креативних» набирає обертів.

 17.02.2023 відбулось заняття #2, у програмі якого:

  • вправи–розминки, в основі яких лежить техніка грифонаж;

  • тестування креативного мислення за методикою Пола Торренса;

  • емоційно-розвантажувальні розминки для зняття напруги;

  • презентація книг видатних особистостей, дослідників креативності. Сьогодні – це Ма́я Енджелоу – американська письменниця і поетеса, якій всесвітнє визнання принесла книга «Я знаю, чому птаха в клітці співає»;

  • моделювання структури заняття з теми «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла, як батьківська хата» на основі виконання завдань картки #9 інноваційного інструмента - карток-тренажерів «Креативний вибух» від Академії Гармонізації Особистості.                                                                                                                                                  Чимало неймовірних ідей зібрали учасники заняття для підготовки власної розмови з вихованцями 21 лютого у Міжнародний день рідної мови. А тригерами стали "Крила" Ліни Костенко у виконанні Богдана Ступки як символ духовності, багатства думки, могутності й впевненості та метафоричні картки, створені за допомогою штучних нейромереж.

 Із задоволенням констатуємо: черговий «креативний вибух» відбувся! В очікуванні нового, щоб і далі прокачувати спочатку власні Soft skills, а згодом - у наших вихованців.

  EdWay єднає педагогів України!

 15.02.-16.02.2023. Черговий онлайн-тренінг «Діяльнісний підхід у Новій українській школі: ефективна комунікація та співпраця в освітньому процесі». Особливі для нас, українців, дні Стрітення та Єднання подарували нові знайомства з особливими людьми – творчими та креативними, щирими і добрими, стійкими та незламними! З різних регіонів - Волині і Полісся, Поділля, Наддніпрянщини і Слобожанщини, але об’єднаних бажанням вдосконалюватись, зростати професійно. Об’єднаних турботою про якісне навчання учнів, про їх щасливе майбутнє. Об’єднаних вірою у ПЕРЕМОГУ УКРАЇНИ!

 Наталія Олесюк, Ірина Кисляк, Юлія Маслова, Соломія Каленик, Лічна Таня, Вікторія Фіалкіна, Алла Василько, Вікторія Таран, Ірина Савитська, Наталія Михайліченко, дякуємо за довіру, тепло та приємне спілкування

 А Привільненський ЦПРПП, зі свого боку, усім, що робить, і надалі сприятиме зміцненню стійкості колег, щоб кожен міг бути підтримкою для інших.

 В єдності наша сила!

  Онлайн-зустрічі, в ході яких розмірковуємо, ділилимось ефективними практиками психологічної підтримки в екстреальних умовах, що можуть полегшити напругу, зменшити травматизацію психіки педагогів, батьків та дітей, є актуальними та необхідними.

 Спільнота практичних психологів та соціальних педагогів ЗЗСО, ЗДО Варковицької, Привільненської, Семидубської, Варковицької, Привільненської ТГ отримала нову порцію необхідної, актуальної інформації, корисних порад від Світлани Клім, методиста навчально-методичного кабінету психологічної служби Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, в ході заняття#2 онлайн-практикуму «Саморегуляція емоційного стану. Як опанувати себе та зробити освітній процес легким та ефективним».

Найцінніше, що є у кожного з нас – це те, що ми є один в одного!!! І наш особистий приклад єдності та згуртованості, професіоналізму і відповідальності, позитивного налаштування спонукає тих, хто поруч, до гармонії, упевненості, захищеності.

  Разом вистоїмо! Разом переможемо!

      Організація та проведення консультування педагогічних працівників із питань розроблення документів закладу освіти - одне із завдань центру.

 У ході чергової онлайн-консультації керівники закладів дошкільної освіти громад-  партнерів Бокіймівської, Варковицької, Привільненської, Семидубської ТГ  отримали поради, відповіді на питання щодо вдосконалення внутрішньої системи забезпечення якості освіти в садочку, відчули професійну підтримку.

1.jpg

  Наш центр - невід’ємна частина Привільненської ТГ. Працюємо для громади, сприяємо її розвитку, взаємодіємо для спільного успіху.

 09.02.2023 мали честь презентувати діяльність Привільненського ЦПРПП у ході робочого візиту голови Рівненської обласної ради Андрія КАРАУША до Привільненської територіальної громади.

1.jpg

 Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти  -  Привільненський ЦПРПП: рівень професіоналізму та якості!

 У рамках Угоди про співпрацю між Рівненським ОІППО та Привільненським ЦПРПП  відбувся черговий захід, спрямований на розвиток і вдосконалення професійних компетентностей педагогічних працівників.

 Команда психологічної підтримки - практичні психологи та соціальні педагоги ЗЗСО, ЗДО Варковицької, Привільненської, Семидубської ТГ отримали нову порцію необхідної, актуальної інформації, корисних порад від Світлани Клім, методиста навчально-методичного кабінету психологічної служби РОІППО, в ході заняття#1 онлайн-практикуму «Саморегуляція емоційного стану. Як опанувати себе та зробити освітній процес легким та ефективним».

 Навіть через екрани відчувались душевне тепло та любов у серці кожної з учасниць! Адже дуже важливо в цей складний час підтримувати один одного, засвідчувати незламність духу, демонструвати патріотичну налаштованість, активізуючи в собі внутрішні резерви.

  EdWay Привільненський ЦПРПП: об’єднуємо освітян для зростання

  Креативність – трендова навичка сучасності, яка за результатами досліджень Всесвітнього економічного форуму до 2025 року стане однією з трьох найважливіших, які роботодавці цінуватимуть у своїх працівниках.

  Тож маємо готувати наших дітей до успішного майбутнього! Тому і допомагаємо педагогам закладів освіти Бокіймівської, Варковицької, Привільненської, Семидубської територіальних громад  розвивати здатність мислити творчо і нестандартно, знаходити оригінальні рішення, продукувати свіжі ідеї.

  03.02.2023 стартував ІІ сезон курсу «Креативність для креативних», що складається з п'яти онлайн-тренінгів, упродовж яких у процесі практичної роботи учасники мають змогу закріплювати, уточнювати та поглиблювати знання, уявлення, поняття про креативність, її роль у професійній діяльності педагога.

  У програмі заняття #1

  • вправи–розминки, в основі яких лежить оригінальний метод концентрації Леонардо да Вінчі:

  • струп-тести як вправи для розвитку гнучкості мислення;

  • емоційно-розвантажувальні розминки для зняття напруги;

  • презентація книг видатних особистостей, дослідників креативності. Сьогодні – це Вілл Гомперц, який вивів правила креативного мислення, що працюють за будь-яких обставин, допомагаючи долати перешкоди в творчості;

  • моделювання структури заняття з теми «Рік стійкості і незламності» на основі виконання завдань картки #5 інноваційного інструмента - карток-тренажерів «Креативний вибух» від Академії Гармонізації Особистості.

  Дякуємо за довіру та активну взаємодію творчим колегам із закладів освіти нашого краю, а також Донецької, Хмельницької областей.

  Черговий «креативний вибух» відбувся! Далі буде!

  Прокачуємо власні Soft skills, щоб ефективно й активно прокачувати їх у наших учнів.

bottom of page